食品衛生法
WordNet
- the learned profession that is mastered by graduate study in a law school and that is responsible for the judicial system; "he studied law at Yale" (同)practice of law
- the collection of rules imposed by authority; "civilization presupposes respect for the law"; "the great problem for jurisprudence to allow freedom while enforcing order" (同)jurisprudence
- a generalization that describes recurring facts or events in nature; "the laws of thermodynamics" (同)law of nature
- a rule or body of rules of conduct inherent in human nature and essential to or binding upon human society (同)natural_law
- legal document setting forth rules governing a particular kind of activity; "there is a law against kidnapping"
- any substance that can be metabolized by an animal to give energy and build tissue (同)nutrient
- anything that provides mental stimulus for thinking (同)food for thought, intellectual nourishment
- any solid substance (as opposed to liquid) that is used as a source of nourishment; "food and drink" (同)solid food
- the state of being clean and conducive to health
- making something sanitary (free of germs) as by sterilizing (同)sanitization, sanitisation
- the 12th letter of the Roman alphabet (同)l
PrepTutorEJDIC
- 〈U〉《the ~》《集合的に》(法律・法規を総称して)『法』 / 〈U〉〈C〉(個々の)『法律』,法規 / 〈U〉法の[統制]力 / 〈U〉法律学 / 〈U〉弁護士[業] / 〈U〉《the law》警察[力],警官(police) / 〈U〉法の適用(発動);訴訟(legal action) / 〈C〉(科学・芸術などでの)法則,きまり / 〈C〉〈U〉(一般に従うべき)おきて,ならわし,規則
- 〈U〉『食物』,栄養物 / 〈U〉(飲み物に対して)食べ物 / 〈C〉(特定の種類の)固形食品 / 〈U〉(動植物に)栄養を余えるもの / 〈U〉《比喩(ひゆ)的に》(心・精神の活動を刺激・奨励する)糧(かて);(思考・反省などの)資料
- [公衆]衛生;衛生設備(特に下水設備)
- lira(イタリアの貨幣単位リラ)
- lanthanumの化学記号
UpToDate Contents
全文を閲覧するには購読必要です。 To read the full text you will need to subscribe.
English Journal
- Review panel to consider the future delivery of food standards in Scotland.
- [No authors listed]
- The Veterinary record.Vet Rec.2011 Jul 2;169(1):4.
- PMID 21724757
- Application of Classification and Regression Tree (CART) analysis on the microflora of minced meat for classification according to Reg. (EC) 2073/2005.
- Paulsen P, Smulders FJ, Tichy A, Aydin A, Höck C.SourceInstitute of Meat Hygiene, Meat Technology and Food Science, Department for Farm Animals and Veterinary Public Health, Austria. peter.paulsen@vu-wien.ac.at
- Meat science.Meat Sci.2011 Jul;88(3):531-4. Epub 2011 Feb 15.
- In a retrospective study on the microbiology of minced meat from small food businesses supplying directly to the consumer, the relative contribution of meat supplier, meat species and outlet where meat was minced was assessed by "Classification and Regression Tree" (CART) analysis. Samples (n=888) o
- PMID 21388752
- Design and characterization of a direct ELISA for the detection and quantification of leucomalachite green.
- Singh G, Koerner T, Gelinas JM, Abbott M, Brady B, Huet AC, Charlier C, Delahaut P, Godefroy SB.SourceFood Directorate, Health Canada, Ottawa, Ontario, Canada.
- Food additives & contaminants. Part A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment.Food Addit Contam Part A Chem Anal Control Expo Risk Assess.2011 Jun;28(6):731-9.
- Malachite green (MG), a member of the N-methylated triphenylmethane class of dyes, has long been used to control fungal and protozoan infections in fish. MG is easily absorbed by fish during waterborne exposure and is rapidly metabolized into leucomalachite green (LMG), which is known for its long r
- PMID 21623496
Japanese Journal
- 沖縄県産野菜・果実における残留農薬検査結果について : 2013年度
- 合成樹脂製器具・容器包装におけるカドミウムおよび鉛材質試験法の性能比較
- 六鹿 元雄,阿部 智之,阿部 裕 [他],石井 里枝,伊藤 裕子,大野 浩之,大野 雄一郎,尾崎 麻子,柿原 芳輝,金子 令子,河村 葉子,柴田 博,関戸 晴子,薗部 博則,高坂 典子,但馬 吉保,田中 葵,野村 千枝,疋田 晃典,松山 重倫,村上 亮,山口 未来,和田 岳成,渡辺 一成,穐山 浩
- 食品衛生学雑誌 55(6), 269-278, 2014
- 食品衛生法における合成樹脂製器具・容器包装のカドミウム(Cd)および鉛(Pb)材質試験について,公定法と各種代替法の性能を比較した.19機関が試験室間共同試験に参加し,3種のポリ塩化ビニル製ペレット中のCdおよびPbを定量した.公定法は,試料を灰化後,塩酸に溶解した溶液を水浴上で蒸発乾固し,原子吸光光度法(AAS)または誘導結合プラズマ発光強度測定法(ICP-OES)で測定する.その真度は8695 …
- NAID 130004812648
Related Links
- 3 (国) : the State[原則], national government[地方公共団体と比較する場合] 国 は、 (食品衛生) : food sanitation 食品衛生 に関する (情報) : information 情報 の (収集) : collection 収集 、整理、 (分析) : analysis 分析 (及び) : and 及び 提供 ...
- Order for Enforcement of the Food Sanitation Act (enforced in May 2006) Ordinance for Enforcement of the Food Sanitation Act (enforced in December 2007) Quarantine Act (revised in December 2006) Plant Protection Act Act for ...
★リンクテーブル★
[★]
- 英
- Food Sanitation Law, food hygiene law
- 関
- 食中毒、食品衛生、食品添加物、法令
第58条
- 食品、添加物、器具若しくは容器包装に起因して中毒した患者若しくはその疑いのある者(以下「食中毒患者等」という。)を診断し、又はその死体を検案した医師は、直ちに最寄りの保健所長にその旨を届け出なければならない。
- 2 保健所長は、前項の届出を受けたときその他食中毒患者等が発生していると認めるときは、速やかに都道府県知事等に報告するとともに、政令で定めるところにより、調査しなければならない。
- 3 都道府県知事等は、前項の規定により保健所長より報告を受けた場合であつて、食中毒患者等が厚生労働省令で定める数以上発生し、又は発生するおそれがあると認めるときその他厚生労働省令で定めるときは、直ちに、厚生労働大臣に報告しなければならない。
- 4 保健所長は、第二項の規定による調査を行つたときは、政令で定めるところにより、都道府県知事等に報告しなければならない。
- 5 都道府県知事等は、前項の規定による報告を受けたときは、政令で定めるところにより、厚生労働大臣に報告しなければならない。
法令
- 食品衛生法(昭和二十二年十二月二十四日法律第二百三十三号)
- http://law.e-gov.go.jp/htmldata/S22/S22HO233.html
- 食品衛生法施行令(昭和二十八年八月三十一日政令第二百二十九号)
- http://law.e-gov.go.jp/htmldata/S28/S28SE229.html
- http://law.e-gov.go.jp/htmldata/S23/S23F03601000023.html
[★]
- 関
- jurisprudence、litigation、method
[★]
[★]
- 関
- public health、sanitary
[★]
ランタン
- 関
- lanthanum