食品衛生法
WordNet
- the learned profession that is mastered by graduate study in a law school and that is responsible for the judicial system; "he studied law at Yale" (同)practice of law
- the collection of rules imposed by authority; "civilization presupposes respect for the law"; "the great problem for jurisprudence to allow freedom while enforcing order" (同)jurisprudence
- a generalization that describes recurring facts or events in nature; "the laws of thermodynamics" (同)law of nature
- a rule or body of rules of conduct inherent in human nature and essential to or binding upon human society (同)natural_law
- legal document setting forth rules governing a particular kind of activity; "there is a law against kidnapping"
- any substance that can be metabolized by an animal to give energy and build tissue (同)nutrient
- anything that provides mental stimulus for thinking (同)food for thought, intellectual nourishment
- any solid substance (as opposed to liquid) that is used as a source of nourishment; "food and drink" (同)solid food
- a condition promoting sanitary practices; "personal hygiene"
- the science concerned with the prevention of illness and maintenance of health (同)hygienics
- the syllable naming the sixth (submediant) note of a major or minor scale in solmization (同)lah
PrepTutorEJDIC
- 〈U〉《the ~》《集合的に》(法律・法規を総称して)『法』 / 〈U〉〈C〉(個々の)『法律』,法規 / 〈U〉法の[統制]力 / 〈U〉法律学 / 〈U〉弁護士[業] / 〈U〉《the law》警察[力],警官(police) / 〈U〉法の適用(発動);訴訟(legal action) / 〈C〉(科学・芸術などでの)法則,きまり / 〈C〉〈U〉(一般に従うべき)おきて,ならわし,規則
- 〈U〉『食物』,栄養物 / 〈U〉(飲み物に対して)食べ物 / 〈C〉(特定の種類の)固形食品 / 〈U〉(動植物に)栄養を余えるもの / 〈U〉《比喩(ひゆ)的に》(心・精神の活動を刺激・奨励する)糧(かて);(思考・反省などの)資料
- 衛生;衛生学,衛生法
- ラ(全音階の第6音)
- liter[s]
UpToDate Contents
全文を閲覧するには購読必要です。 To read the full text you will need to subscribe.
English Journal
- Application of Classification and Regression Tree (CART) analysis on the microflora of minced meat for classification according to Reg. (EC) 2073/2005.
- Paulsen P, Smulders FJ, Tichy A, Aydin A, Hock C.SourceInstitute of Meat Hygiene, Meat Technology and Food Science, Department for Farm Animals and Veterinary Public Health, Austria. peter.paulsen@vu-wien.ac.at
- Meat science.Meat Sci.2011 Jul;88(3):531-4. Epub 2011 Feb 15.
- In a retrospective study on the microbiology of minced meat from small food businesses supplying directly to the consumer, the relative contribution of meat supplier, meat species and outlet where meat was minced was assessed by "Classification and Regression Tree" (CART) analysis. Samples (n=888) o
- PMID 21388752
- Understanding critical factors for the quality and shelf-life of MAP fresh meat: a review.
- Singh P, Wani AA, Saengerlaub S, Langowski HC.SourceFood Packaging Technology, Technical University of Munich, Freising-Weihenstephan, Germany. preeti ndri@rediffmail.com
- Critical reviews in food science and nutrition.Crit Rev Food Sci Nutr.2011 Feb;51(2):146-77.
- Due to increased demands for greater stringency in relation to hygiene and safety issues associated with fresh food products, coupled with ever-increasing demands by retailers for cost-effective extensions to product shelf-lives and the requirement to meet consumer expectations in relation to conven
- PMID 21328110
Japanese Journal
- 処分性に係る仕組み解釈とその認識枠組み--食品衛生法違反通知事件再考
- ポリ乳酸製器具・容器包装の含有物質の検討および溶出液の変異原性
- 尾崎 麻子,大嶋 智子,大垣 寿美子,河村 葉子
- 食品衛生学雑誌 51(5), 220-227, 2010
- ポリ乳酸製器具・容器包装7検体について食品衛生法における規格試験を実施した.さらに,その他の含有物質や溶出物質の検討をICP-AESおよびGC/MSを用いて行い,溶出液について2種類の変異原性試験を実施した.その結果,すべての試料が食品衛生法における規格基準を満たしており,金属の溶出もほとんど見られなかった.溶出液のGC/MSによるピーク検索の結果,大きなピークは見られず,レックアッセイおよびum …
- NAID 130000454946
Related Links
- English-Japanese (Kanji) translation for [しょくひんえいせいほう] food hygiene law - online dictionary EUdict.com.
★リンクテーブル★
[★]
- 英
- Food Sanitation Law, food hygiene law
- 関
- 食中毒、食品衛生、食品添加物、法令
第58条
- 食品、添加物、器具若しくは容器包装に起因して中毒した患者若しくはその疑いのある者(以下「食中毒患者等」という。)を診断し、又はその死体を検案した医師は、直ちに最寄りの保健所長にその旨を届け出なければならない。
- 2 保健所長は、前項の届出を受けたときその他食中毒患者等が発生していると認めるときは、速やかに都道府県知事等に報告するとともに、政令で定めるところにより、調査しなければならない。
- 3 都道府県知事等は、前項の規定により保健所長より報告を受けた場合であつて、食中毒患者等が厚生労働省令で定める数以上発生し、又は発生するおそれがあると認めるときその他厚生労働省令で定めるときは、直ちに、厚生労働大臣に報告しなければならない。
- 4 保健所長は、第二項の規定による調査を行つたときは、政令で定めるところにより、都道府県知事等に報告しなければならない。
- 5 都道府県知事等は、前項の規定による報告を受けたときは、政令で定めるところにより、厚生労働大臣に報告しなければならない。
法令
- 食品衛生法(昭和二十二年十二月二十四日法律第二百三十三号)
- http://law.e-gov.go.jp/htmldata/S22/S22HO233.html
- 食品衛生法施行令(昭和二十八年八月三十一日政令第二百二十九号)
- http://law.e-gov.go.jp/htmldata/S28/S28SE229.html
- http://law.e-gov.go.jp/htmldata/S23/S23F03601000023.html
[★]
- 関
- jurisprudence、litigation、method
[★]
- 関
- health