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- 1. 中等症から重症の熱傷における代謝亢進反応hypermetabolic response to moderate to severe burn injury and management [show details]
…analog with a low level of virilizing androgenic effects, improves muscle protein catabolism via enhanced protein synthesis efficiency, reduces weight loss, reduces growth arrest, and increases donor-site …
- 2. 授乳中の母親の栄養maternal nutrition during lactation [show details]
… based upon the volume of milk (780 mL per day), the average protein content of milk (1 g/100 mL), and an efficiency of utilization of dietary protein for milk synthesis of 47 percent. Recommended intakes …
- 3. 短時間連日血液透析short daily hemodialysis [show details]
… protein-bound molecules are not easily removed by dialysis. Although an earlier study suggested that some protein-bound molecules (eg,… strategy that is proposed to enhance both dialysis efficiency and hemodynamic stability.…
- 4. 肝疾患患者への麻酔anesthesia for the patient with liver disease [show details]
…pharmacokinetics of anesthetic drugs by changing drug metabolism, protein binding, and volume of distribution. In addition, efficiency of drug removal can be limited by reduction in hepatic blood flow …
- 5. 血友病A・血友病B:予防を含めた日常的なマネージメントhemophilia a and b routine management including prophylaxis [show details]
… modification to remove part of the factor VIII gene; this improves production efficiency but does not alter the function of the protein. Examples include Xyntha, Novoeight, Nuwiq, and Eloctate. The portion of …
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- タンパク質の効率の良い5つの摂り方 タンパク質の中でも、特にお肉は、消化するのにに10~24時間と長時間がかかり、胃腸に負担をかけるだけでなく、それが腸の炎症の原因になったり、また体力の消耗と多くの消化酵素や代謝酵素を消費してしまいます。
- タンパク質の効果を高める効率的な摂取方法5つ タンパク質にはさまざまな効果があることを説明しました。ここからは、タンパク質の効果を高めるためのポイントを5つ紹介します。 1.3食で均等にとる つい、朝食を欠食してしまうこともあります
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★リンクテーブル★
[★]
- 英
- protein efficiency ratio PER
- 同
- 蛋白質効率
[★]
- 英
- protein
- 同
- タンパク質、タンパク、蛋白、プロテイン
- 関
- アミノ酸、ポリペプチド
- L-アミノ酸が重合してできた高分子化合物であり、生物の重要な構成成分のひとつである。
年齢
|
男性
|
女性
|
推定平均 必要量
|
推奨量
|
目安量
|
耐容 上限量
|
推定平均 必要量
|
推奨量
|
目安量
|
耐容 上限量
|
0~5(月)
|
―
|
―
|
10
|
―
|
―
|
―
|
10
|
―
|
6~8(月)
|
―
|
―
|
15
|
―
|
―
|
―
|
15
|
―
|
6~11(月)
|
―
|
―
|
―
|
―
|
―
|
―
|
―
|
―
|
9~11(月)
|
―
|
―
|
25
|
―
|
―
|
―
|
25
|
―
|
1~2(歳)
|
15
|
20
|
―
|
―
|
15
|
20
|
―
|
―
|
3~5(歳)
|
20
|
25
|
―
|
―
|
20
|
25
|
―
|
―
|
6~7(歳)
|
25
|
30
|
―
|
―
|
25
|
30
|
―
|
―
|
8~9(歳)
|
30
|
40
|
―
|
―
|
30
|
40
|
―
|
―
|
10~11(歳)
|
40
|
45
|
―
|
―
|
35
|
45
|
―
|
―
|
12~14(歳)
|
45
|
60
|
―
|
―
|
45
|
55
|
―
|
―
|
15~17(歳)
|
50
|
60
|
―
|
―
|
45
|
55
|
―
|
―
|
18~29(歳)
|
50
|
60
|
―
|
―
|
40
|
50
|
―
|
―
|
30~49(歳)
|
50
|
60
|
―
|
―
|
40
|
50
|
―
|
―
|
50~69(歳)
|
50
|
60
|
―
|
―
|
40
|
50
|
―
|
―
|
70以上(歳)
|
50
|
60
|
―
|
―
|
40
|
50
|
―
|
―
|
妊婦(付加量)
|
初期
|
|
+ 0
|
+ 0
|
―
|
―
|
中期
|
+ 5
|
+ 5
|
―
|
―
|
末期
|
+ 20
|
+ 25
|
―
|
―
|
授乳婦(付加量)
|
+ 15
|
+ 20
|
―
|
―
|
QB
- 蛋白質の1日の摂取量は体重1kgあたり約1g。腎不全の食事療法(低蛋白食)では0.6-0.8g/体重kgである。
- PFC比率=蛋白:脂肪:炭水化物=10-20%:20-30%:50-70%
臨床関連
参考
- http://www.mhlw.go.jp/shingi/2009/05/s0529-4.html
[★]
- 英
- white matter
- ラ
- substantia alba
- 関
- 灰白質
- 脳と脊髄の断面で、肉眼的に白色を呈する部分。
- 髄鞘をもった有髄神経線維が密に集合している。
- CTでは低吸収にみえる → やはり脂質にとむ髄鞘が多いからでしょう
- MRIでは高吸収にみえる。見え方としてはCTの逆と覚えればよい。
[★]
- 英
- rate
- 関
- 比
- 集団における現象発生の頻度を表す指標。全体に対する部分の割合を示す。
- 値は0~1
[★]
- 英
- efficiency、efficacy
- 関
- 効力、生産性、有効性