- 英
- steam disinfection
- 関
- 高圧蒸気滅菌
UpToDate Contents
全文を閲覧するには購読必要です。 To read the full text you will need to subscribe.
- 1. 感染症予防:一般原則infection prevention general principles [show details]
… techniques include steam under pressure, dry heat, low temperature sterilization processes (ethylene oxide gas, plasma sterilization), and liquid chemicals . Environmental cleaning and disinfection reduce organisms …
- 2. 消化器内視鏡検査による感染症の予防preventing infection transmitted by gastrointestinal endoscopy [show details]
…are exposed to body fluids, and disinfection of these reusable instruments presents challenges . For example, flexible endoscopes are heat-labile devices, and thus, steam sterilization cannot be performed …
- 3. 新型コロナウイルス感染症(COVID-19):SARS-CoV-2感染者に対する感染予防covid 19 infection prevention for persons with sars cov 2 infection [show details]
…Environmental disinfection – To help reduce the spread of COVID-19, environmental infection prevention procedures should be implemented in both health care and home settings. When disinfection is required… and microwave-generated steam processing effectively sterilized many different pathogens…
- 4. バンコマイシン耐性腸球菌感染症:疫学、予防、抑制vancomycin resistant enterococci epidemiology prevention and control [show details]
… Efforts to improve environmental disinfection decrease this risk. Studies have demonstrated a reduction in VRE acquisition after improving room disinfection through education and… reduce environmental and hand contamination as well as VRE acquisition. Novel technologies such as steam vapor , UV-C irradiation , and vaporized hydrogen peroxide may further decrease environmental contamination …
- 5. 外来患者における感染症管理infection control in the outpatient setting [show details]
…of cleaning, disinfection, and sterilization procedures are of paramount importance. Immediate-use steam sterilization (IUSS), previously referred to as flash sterilization, refers to steam exposure of …
Related Links
- 2. 熱水消毒法: 80℃・10分間の処理で芽胞以外の一般細菌を感染可能な水準以下にする方法。. 3. 蒸気消毒法: 100℃の流通水蒸気中で、30~60分間放置する方法。. 4. 間歇消毒法: 80~100℃の熱水又は流通水蒸気中で1日1回、30~60分間ずつ3~6回加熱を繰り返す方法。.
- 流通蒸気消毒 加熱水蒸気を直接流通させることによって微生物を殺滅する方法をいう。 本法は、主としてガラス製、磁製、金属製、ゴム製もしくは繊維製の物品、水、培地、試薬・試液または液状の医薬品などで、乾熱法または高圧蒸気法によって変質するおそれのあるものに用いる。
- ①熱水消毒 27、28) 熱水や蒸気を用いて65~100 の温度で処理する方法は、有効で安全かつ経済的な消毒法である。例えば80 10分間の処理により、芽胞を除くほとんどの栄養型細菌、結核菌、真菌、ウイルスを感染可能な水準以下 ...
Related Pictures
★リンクテーブル★
[★]
- 英
- disinfection
- 関
- 滅菌、殺菌、消毒剤 消毒薬
- 病原微生物を殺菌、あるいは減弱させて感染を防ぐこと (SMB.49)
- 非病原菌は残存していても良い (SMB.49)
[★]
- 英
- toxin、poison、poison
- 関
- 毒素、毒物、毒を入れる、トキシン
[★]
- 英
- vapor、vapour、steam
- 関
- 水蒸気