Lactobacillus

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ラクトバチルス属

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英文文献

  • Reverse transcription quantitative PCR revealed persistency of thermophilic lactic acid bacteria metabolic activity until the end of the ripening of Emmental cheese.
  • Falentin H, Henaff N, Le Bivic P, Deutsch SM, Parayre S, Richoux R, Sohier D, Thierry A, Lortal S, Postollec F.SourceINRA, UMR 1253, Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf, F-35000, Rennes, France; AGROCAMPUS OUEST, UMR1253, Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf, F-35000 Rennes, France.
  • Food microbiology.Food Microbiol.2012 Feb;29(1):132-40. Epub 2011 Sep 29.
  • For Emmental manufacture two kinds of adjunct culture are added: (i) thermophilic lactic acid bacteria (starters) such as Lactobacillus helveticus (LH), and Streptococcus thermophilus (ST) growing the first day of the manufacture and (ii) ripening culture. ST and LH have a key role in curd acidifica
  • PMID 22029927
  • Resistance of two temperate Lactobacillus paracasei bacteriophages to high pressure homogenization, thermal treatments and chemical biocides of industrial application.
  • Mercanti DJ, Guglielmotti DM, Patrignani F, Reinheimer JA, Quiberoni A.SourceInstituto de Lactología Industrial, Facultad de Ingeniería Química, Universidad Nacional del Litoral, Santiago del Estero 2829, 3000 Santa Fe, Argentina.
  • Food microbiology.Food Microbiol.2012 Feb;29(1):99-104. Epub 2011 Sep 14.
  • Temperate bacteriophages ф iLp84 and ф iLp1308, previously isolated from mitomycin C-induction of Lactobacillus paracasei strains 84 and CNRZ1308, respectively, were tested for their resistance to several physical and chemical treatments applied in dairy industry. Long-term survival at 4 °C, -2
  • PMID 22029923

和文文献

  • Dramatic changes of the gut flora immediately after severe and sudden insults.
  • Hayakawa Mineji,Asahara Takashi,Henzan Naomi,Murakami Hiromoto,Yamamoto Hiroshi,Mukai Nobutaka,Minami Yousuke,Sugano Masahiro,Kubota Nobuhiko,Uegaki Shinji,Kamoshida Hisako,Sawamura Atsushi,Nomoto Koji,Gando Satoshi
  • Digestive diseases and sciences 56(8), 2361-2365, 2011-08
  • … Samples werealso collected from control subjects.Results On day 0, total bacterial counts were decreased toone-thousandth the number of the control subjects, inparticular, obligate anaerobes and Lactobacillus were significantlydecreased. …
  • NAID 120003370665
  • Inhibitory Effect of Fermented Grape Pomace on Degranulation in RBL-2H3 Cells and an Analysis of Its Active Ingredients
  • KONDO Koyuki,NAKAMURA Kazutoshi,HAMAUZU Yasunori,KAWAHARA Takeshi,SANSAWA Hiroshi,SUZUKI Mitsumasa,YASUI Hisako
  • Food science and technology research 17(3), 241-250, 2011-05-01
  • … FG showed greater inhibitory effect on degranulation than Lactobacillus plantarum NB strain (NB strain), which was used for fermentation, and grape pomace (G). …
  • NAID 10028259649

関連リンク

1.1 ラクトバシラス属 (Lactobacillus); 1.2 ビフィドバクテリウム属 (Bifidobacterium); 1.3 エンテロコッカス属 (Enterococcus); 1.4 ラクトコッカス属 (Lactococcus); 1.5 ペ ディオコッカス属(Pediococcus); 1.6 リューコノストック属 (Leuconostoc). 2 食品 における ...
6 Aug 2010 ... Lactobacilli produce lactic acid and are used for many different things, including yogurt production and the maintenance of healthy intestinal microflora. Lactobacilli are commonly associated with the gastrointestinal tract of ...

関連画像

lactobacillus rod-shaped Lactobacillus bacteriaLactobacillus PlantarumImage of LactobacillusLactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus Lactobacillus


★リンクテーブル★
リンク元細菌の鑑別」「齲蝕」「ラクトバチルス属」「Lactobacillaceae」「乳酸桿菌属
拡張検索Lactobacillus acidophilus」「Lactobacillus fermentum」「genus Lactobacillus
関連記事lactobacillus

細菌の鑑別」

  [★]

細菌

グラム陽性菌の鑑別 LAB.994

菌種 形態 抗酸性 芽胞 運動性 空気中での発育 嫌気条件下での発育 カタラーゼ オキシダーゼ ブドウ糖分解 OF試験
Micrococcus C D O/-
Staphylococcus C F
Aerococcus C W W/- F
Streptococcus C +/- F
Pediococcus C. F
Gemella
嫌気性球菌*1 C +/- F/-
Kurthia R
Corynebacterium R +/- F/-
Listeria R F
Erysipelothnx R       F
Lactobacillus                    
Arachnia*2                    
Rothia R F
Propiombacterium R . F
Achnomyces R F
Bifidobacterium                    
Eubacterium R . +/- F/-
Clostridium R <+> D D F/-
Bacillus R <+> D D d D F/O/-
Nocardia R W O
Mycobacterium R . O/NT
*1:Peptococcus, Peptostreptococus(あるいは Leuconostoc) *2:あるいはActinomyces odontolyticus D:その属の菌種によって反応が異なる。 d: 菌種によって反応が異なる。 F:発酵 O:酸化 W:弱反応 ・:不明 NT:テストできない <+>:芽胞非形成筋もある C:球菌 R:桿菌

グラム陰性菌の鑑別 LAB.995

(再編集の時に-*に注意)
菌種 形態 運動性 空気中での発育 嫌気条件下での発育 カタラーゼ オキシダーゼ ブドウ糖(酸) OF試験
Bacteroides R d D F/-
Veillonella C D
Neissena C O
Branhamella C
Acinetobacter C/R O
Moraxella R    
Brucella
Bordetella
Chromobacterium lividum R O
Alcahsenes R
Flavobacterium R O
Pseudomonas R O
Actinobacillus R F
Pasteurella
Necromonas
Cardiobacterium R F
Chromobacterium violaceum                
Beneckea R F
Vibrio
Plesiomonas
Aeromonas
腸内細菌 R D F
Haemophilus R D D NT
Eikenella R -*
Campylobacter R -+1 D
Streptobacillus+2 R F
マイコプラズマ
*1:Peptococcus, Peptostreptococus(あるいは Leuconostoc) *2:あるいはActinomyces odontolyticus D:その属の菌種によって反応が異なる。 d: 菌種によって反応が異なる。 F:発酵 O:酸化 W:弱反応 ・:不明 NT:テストできない <+>:芽胞非形成筋もある C:球菌 R:桿菌 ・: 不明 *: 空気中では発育せず。空気CO2で発育。+1: 好気的または嫌気的には発育せず。5-6%O2中で発育。+2: あるいはShigella dysenteriae 1

齲蝕」

  [★]

caries, dental caries, dental decay
齲歯

齲蝕に関与する細菌

グラム染色性 病原菌名
グラム陽性球菌 連鎖球菌 Streptococcus mutans
Streptococcus salivarius
Streptococcus sangius
Streptococcus mitis
グラム陽性桿菌 放線菌 Actinomyces viscosus
グラム陰性桿菌 乳酸桿菌 Lactobacillus


ラクトバチルス属」

  [★]

Lactobacillus
乳酸桿菌乳酸桿菌属ラクトバシラス属乳酸菌類ラクトバシラスラクトバチルスLactobacillus属
乳酸菌
[show details] [show details]



Lactobacillaceae」

  [★]

乳酸桿菌科

Lactobacillus

WordNet   license wordnet

「lactic acid bacteria and important pathogens; bacteria that ferment carbohydrates chiefly into lactic acid」
family Lactobacillaceae, Lactobacteriaceae, family Lactobacteriaceae


乳酸桿菌属」

  [★]

Lactobacillus
乳酸桿菌乳酸桿菌科ラクトバシラス属乳酸菌類ラクトバシラスラクトバチルスラクトバチルス属Lactobacillus属


Lactobacillus acidophilus」

  [★]

ラクトバチルス・アシドフィルス
Lactobacillus acidophilusL. acidophilus
アシドフィルス菌
乳酸桿菌


Lactobacillus fermentum」

  [★]

ファーメンタム菌発酵乳酸桿菌発酵乳酸杆菌ラクトバチルス・ファーメンタム


genus Lactobacillus」

  [★]

WordNet   license wordnet

「type genus of the family Lactobacillaceae」


lactobacillus」

  [★]

WordNet   license wordnet

「a Gram-positive rod-shaped bacterium that produces lactic acid (especially in milk)」




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