- 関
- food preference
WordNet
- any substance that can be metabolized by an animal to give energy and build tissue (同)nutrient
- anything that provides mental stimulus for thinking (同)food for thought, intellectual nourishment
- any solid substance (as opposed to liquid) that is used as a source of nourishment; "food and drink" (同)solid food
- an assortment of things from which a choice can be made; "the store carried a large selection of shoes"
PrepTutorEJDIC
- 〈U〉『食物』,栄養物 / 〈U〉(飲み物に対して)食べ物 / 〈C〉(特定の種類の)固形食品 / 〈U〉(動植物に)栄養を余えるもの / 〈U〉《比喩(ひゆ)的に》(心・精神の活動を刺激・奨励する)糧(かて);(思考・反省などの)資料
- 〈U〉《時にA~》『選ぶこと』,選抜,選出;(…から)選び出すこと《+『from』(『out of, among』)+『名』》 / 〈C〉(…から)『選び抜かれた人』(『物』);(…の)抜粋,選集《+『from』(『of』)+『名』》 / 〈C〉《単数形で》(商店などの)品揃え / 〈U〉淘汰(とうた):natural selection自然淘汰
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English Journal
- Liminality in Ontario's long-term care facilities: Private companions' care work in the space 'betwixt and between'.
- Daly T1, Armstrong P1, Lowndes R1.
- Competition & change.Compet Change.2016 Jun 1;19(3):246-263.
- Nursing, personal care, food and cleaning are publicly funded in Ontario's long-term care facilities, but under-staffing usually renders all but the most basic of personal preferences superfluous. This individualization of responsibility for more personalized care has resulted in more families provi
- PMID 26229416
- Combining the genetic algorithm and successive projection algorithm for the selection of feature wavelengths to evaluate exudative characteristics in frozen-thawed fish muscle.
- Cheng JH1, Sun DW2, Pu H1.
- Food chemistry.Food Chem.2016 Apr 15;197(Pt A):855-63. doi: 10.1016/j.foodchem.2015.11.019. Epub 2015 Nov 10.
- The potential use of feature wavelengths for predicting drip loss in grass carp fish, as affected by being frozen at -20°C for 24h and thawed at 4°C for 1, 2, 4, and 6days, was investigated. Hyperspectral images of frozen-thawed fish were obtained and their corresponding spectra were extracted. Le
- PMID 26617027
- Genotypic variation in phenolic acids, vitamin E and fatty acids in whole grain rice.
- Yu L1, Li G1, Li M2, Xu F3, Beta T4, Bao J5.
- Food chemistry.Food Chem.2016 Apr 15;197(Pt A):776-82. doi: 10.1016/j.foodchem.2015.11.027. Epub 2015 Nov 10.
- The genetic diversity of phenolic content (PC), individual phenolic acids, vitamin E isomers (VE) and fatty acids (FA) in the whole grain rice were investigated. The most abundant phenolic acid was ferulic acid ranging from 155.6 to 271.1μg/g and comprising approximately 40-57% of total phenolic ac
- PMID 26617016
Japanese Journal
- Contrasting effect of artificial grasslands on the intensity of deer browsing and debarking in forests
- Takarabe Kanoko,Iijima Hayato
- Mammal study 44(3), 173-181, 2019-07
- NAID 40021947513
- 難裂莢性を導入した大豆新品種「フクユタカA1 号」の育成
- 羽鹿 牧太,船附 秀行,山田 哲也,髙橋 浩司,平田 香里,菱沼 亜衣,大木 信彦,山田 直弘,小巻 克巳,松永 亮一
- 農研機構研究報告 次世代作物開発研究センター = BULLETIN OF THE NARO, CROP SCIENCE (2), 1-34, 2019-03-31
- 「フクユタカA1 号」は、「フクユタカ」の裂莢性改善を目標として、DNA マーカーによる難裂莢遺伝子導入個体の選抜と「フクユタカ」への5 回の戻し交配を組み合わせて育成した品種である。 裂莢性以外の成熟期、耐倒伏性、タンパク質含量などの主要な形質は「フクユタカ」とほぼ同等である。難裂莢性を備えているため、刈り遅れ時の自然裂莢が少なく、コンバイン収穫時の実質的な収量増が期待できることから、2014 …
- NAID 120006595863
- 小学生の食品および飲料の摂取と関連情報の参照に関する検討
- 鈴木 佳苗,Kanae SUZUKI
- 図書館情報メディア研究 = Library, Information and Media Studies 16(2), 53-61, 2019-03-31
- 本研究では、小学生がよく摂取している食品や飲料の種類を調査し、これらの食品や飲料の選択にかかわるテレビコマーシャルの視聴状況、食品や飲料の選択の際に確認する情報の内容について検討を行った。調査対象者は小学校3校の5・6年生計177名であった。1か月間に摂取した食品、飲料について尋ねた結果、「果物」、「アイスクリーム」、「チョコレート」、「牛乳」、「お茶(甘くないもの)」、「炭酸の飲み物」を摂取した …
- NAID 120006583070
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