UpToDate Contents
全文を閲覧するには購読必要です。 To read the full text you will need to subscribe.
- 1. 満期産および後期早産の新生児仮死perinatal asphyxia in term and late preterm infants [show details]
… that is followed by a sharp drop in blood glucose levels due to increased glucose consumption.…perinatal brain injury . Glucose – Infants with perinatal asphyxia are at-risk for abnormal glucose levels (hypoglycemia and hyperglycemia), which may require interventions to normalize blood glucose levels…
- 2. 心臓手術後回復能力強化(ERACS)プログラムを念頭に置いた麻酔管理anesthetic management for enhanced recovery after cardiac surgery eracs [show details]
… while others show no reduction in perioperative opioid consumption or pain scores .… Hyperthermia with brain temperature >37°C increases risk for postoperative cerebral dysfunction,… society guidelines for glucose management in patients participating in ERACS protocols, which recommend maintaining blood glucose levels <180 mg/dL (10 mmol/L)…
- 3. 妊娠中の魚類摂取および魚由来のオメガ-3脂肪酸補充療法fish consumption and marine omega 3 fatty acid supplementation in pregnancy [show details]
… Because fish consumption also exposes the fetus to methylmercury and other environmental contaminants in fish, guidelines for fish consumption in pregnancy emphasize… components of the phospholipids that form the structures of cell membranes (especially retina and brain). In addition, high concentrations of EPA and DHA tip the eicosanoid balance toward less inflammatory …
- 4. 外傷性脳損傷:疫学、分類、および病態生理traumatic brain injury epidemiology classification and pathophysiology [show details]
… hypoxia (which decrease substrate delivery of oxygen and glucose to injured brain), elevated ICP/decreased cerebral perfusion pressure (CPP), fever and seizures (which may further increase metabolic demand) …
- 5. 妊娠時糖尿病:血糖値のマネージメントおよび母体の予後gestational diabetes mellitus glucose management and maternal prognosis [show details]
… carbohydrate restricted. However, reducing carbohydrates to decrease postprandial glucose levels may lead to higher consumption of fat, which may have adverse effects on maternal insulin resistance and fetal …
Related Links
- 全体のブドウ糖消費量のうち、脳は半分近い46パーセントも消費しているのです。 私たちの体は、何もしない安静時でも脳だけではなく、心臓や肺など全身の器官が働いていますからエネルギーを消費しており、1日に約260グラム、脳だけでも120グラムのブドウ糖を消費します。
- 脳の栄養は唯一「ブドウ糖」だけです。炭水化物→でんぷん→ブドウ糖炭水化物=主食=穀類あ(ご飯、麺類、パン)、いも類など↓炭水化物脳が元気に働くためには、十分な栄養が必要です。身体のブドウ糖の使用量のうち、(安静時の場合)約20%が脳が使う.
- 過去の研究により、「脳がストレスを受けると通常よりも12%も多くのグルコースを必要とする」ことが判明していますが、「ブドウ糖 ...
Related Pictures
★リンクテーブル★
[★]
- 英
- brain
- ラ
- encephalon
- 関
- 大脳、ブロードマン野
発生学
解剖
- 重量:成人の場合体重の2.2%。2-3%ともいわれる。
- 新生児:約400g、成人:男性約1,350g、女性:約1,250g
脳幹に着目した分類
発生学
生理学
- 脳血流量:心拍出量の15% (心拍出量が5Lとしたら、毎分750ml灌流している事になる)
- 脳の酸素消費量:全身の消費量の20%
- 脳のグルコース消費量:全身の消費量の25%。1日100-150g(SCN.3)
- 血流限界:3分 ⇔心臓は10分(see:窒息)
神経内科プリント
|
脳での需要量
|
割合
|
血液
|
700~900 ml/分
|
心拍出量の
|
約15%
|
酸素
|
40~46 ml/分
|
全身需要量の
|
約20%
|
グルコース
|
310 μmol/分
|
全身需要量の
|
約25%
|
[★]
- 英
- amount、volume、content、quantity
- 関
- 巻、含有量、含量、体積、達する、容積、内容物、内容、ボリューム
[★]
- 英
- consumption、expenditure、consume、spend
- 関
- 経済学、産生、出費、消耗、消費量、支出、費やす、過ごす
[★]
- 英
- grape、grapevine
- ラ
- Vitis vinifera
- 関
- ブドウ属、ブドウ科
[★]
- 英
- consumption
- 関
- 消費、消耗