UpToDate Contents
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- 1. 味覚および嗅覚障害の解剖学および病因anatomy and etiology of taste and smell disorders [show details]
…within each taste bud. Taste receptor cells have an average life span of 10 days . Taste receptor cells are innervated by afferent neurons . The initial site of signal transduction is at the taste pore. Protein …
- 2. 味覚および嗅覚障害の評価および治療evaluation and treatment of taste and smell disorders [show details]
… peripheral benzodiazepine receptors. It has a long half-life and is well tolerated . A number of features in the patient history can be useful in evaluating disorders of smell or taste . A variety …
- 3. 頭頸部癌の初期治療中の合併症のマネージメントおよび予防management and prevention of complications during initial treatment of head and neck cancer [show details]
…impair the sense of taste by their effects on the receptors in the tongue and nasal epithelium. Other factors that may contribute to an altered sense of taste include a bitter taste from chemotherapy drugs …
- 4. ペプチドホルモンのシグナル伝達および調節peptide hormone signal transduction and regulation [show details]
…fatty acids, or carbohydrates and include receptors such as the calcium-sensing receptor, the GPCR family C, taste receptors, and free fatty acid-sensing receptors . Dysfunction of the control mechanisms …
- 5. 自然免疫系の概要an overview of the innate immune system [show details]
…and anti-inflammatory potential attach to high density lipoprotein (HDL) cholesterol . Bitter taste receptors in the upper respiratory tract can protect against toxic compounds, including bacterial products …
Japanese Journal
- マウスの舌および軟口蓋における味覚受容器の発生過程 受容器の発現時期と味覚機能発現について
- 石田 裕幸
- 蚕糸・昆虫バイオテック = Sanshi-konchu biotec 81(1), 23-30, 2012-04-01
- … 本稿では,昆虫の嗅覚味覚受容器,感覚子リンパに蓄積するキャリアタンパク質とシグナル不活化に関わる情報伝達物質変換酵素,そして遺伝子発現制御,生化学反応の場である細胞内外の水環境維持に関わるアクアポリンについて紹介する。 …
- NAID 10031045815
- マウスの舌および軟口蓋における味覚受容器の発生過程 受容器の発現時期と味覚機能発現について
Related Links
- 4.味覚の分子機構 味覚の受容器は味覚細胞の細胞膜上に発現している化学受容体です。食物中の味分子が唾液等の液体に溶け込んで味孔から味蕾に入り、味覚細胞上の受容体に作用します。この刺激が受容体電位を生み感覚神経
- ブリタニカ国際大百科事典 小項目事典 - 味覚の用語解説 - 水溶性の物質の刺激作用が,主として舌の表面に分布する味覚受容器 (味蕾) に与えられることにより生じる感覚。日常の味覚の体験は,嗅覚,視覚,温覚,圧覚,触覚などの ...
- 栄養・生化学辞典 - 味覚受容器の用語解説 - ヒトでは舌の味蕾. ... 今日のキーワード 正義マン 倫理上問題がある行為などに対して過剰に反応し、正義感を振りかざして騒ぐ人を指すインターネットスラング。
★リンクテーブル★
[★]
- 英
- gustatory sensation (SP), gustation, degustation, taste sense, sensation of taste
- 関
- 舌
器官
解剖
神経支配
味覚の伝導路
- 0. 味細胞
- 1. 味神経 (1次ニューロン)
- 2. 延髄孤束核(NTS) (2次ニューロン)
- 3. 中心被蓋路(TTC)
- 4. 視床腹側後内側核小細胞部(VPMpc) (3次ニューロン)
- 5. 大脳皮質第一次味覚野
- 頭頂弁蓋部と島の境界部ならびに中心溝下端付近
- 眼窩前頭皮質など
[★]
- 英
- receptor
- 関
- 神経線維の分類
受容体の分類
[★]
- 英
- container、vessel、chamber
- 関
- 血管、チェンバー、チャンバ、チャンバー、導管、道管、房
[★]
- 英
- accept, acceptance
- 関
- 受け取る、承認、受諾、認容、認める、受け入れる